Глоба до 5 хиляди лева грози пловдивски влогър, който организира масово

...
Глоба до 5 хиляди лева грози пловдивски влогър, който организира масово
Коментари Харесай

Глоба до 5 000 лв. грози наш влогър, който организира масово изкачване на Мусала

 Глоба до 5 хиляди лв. грози пловдивски влогър, който провежда всеобщо нанагорнище на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е позволено скупчването на доста хора.

" 1500 души покориха Мусала с мен, а страната желае да ме санкции ". Това е заглавието на клипа, който прочут влогър популяризира в обществените мрежи. Той провежда група хора, с които дружно покори връх Мусала. Оказва се обаче, че това е в нарушаване на закона.

" Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и дружно изкачваме - просто група другари, които се събират в интернет ", споделя Слави Панайотов.

Слави не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче запалянковците ги чака изненада.

" Дойде едно момче и сподели, в случай че може да отида с него. Даже не разбрах кой е и за какво е. Просто пристигнаха подвигнаха ме и споделиха " Елате с нас ". Аз настоявах през целия път да опишат защо става въпрос, да загатнат - нищо. Дори вътре обясниха единствено и само, че ще ми пишат някакъв документ. Без въобще да обяснят какво е нарушаването и за какво тъкмо се случва на върха, а не долу. Казаха: " Ще ви пишем протокол ", спомня си Слави.

Влогърът обаче не спомага на чиновниците. " Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох на открито да опиша на хората, те се чудеха какво става и за какво ме привикват в заслона и им споделих - " по този начин и по този начин, желаят да ме глобяват за това, че сме пристигнали на Мусала. След като излязох аз на открито пред хората, момчетата се скриха. Изчезнаха просто и крепко пушек ", споделя влогърът.

От парк " Рила " имат друга версия. " Въпросният господин се е държал извънредно жестоко, не е оказал никакво подпомагане, разрешил си е да наскърбява и парковата защита ", споделя пък Красимир Андонов, шеф на дирекция Национален парк " Рила ". Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предизвестил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк " Рила " обясниха, че са забранили събитието.

" Самата пътека е зона за натоварен туризъм, от хижата нагоре е зона за ограничение на човешкото влияние. А самият връх Мусала - през него минава резерватната зона на централен рилски резерват. Такова всеобщо мероприятие е в нарушаване за проекта за ръководство. Съответно му написахме, че не е възможно в този регион да се струпва такава огромна група от хора ", изяснява Красимир Андонов.

" Реших да се погрижа за сигурността на тези хора, като от личния си джоб платя професионални планинари, водачи, планинска избавителна работа също пристигна с нас ", споделя пък Слави.

Парк " Рила " ще сформира акт и наказателно разпореждане на влогъра. " Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лв., какъв брой ще преценява... Ще преценява в допълнение. По-скоро ще е към максимума ", споделя шефът на дирекция Национален парк " Рила ". Слави Панайотов е решен да апелира глобата.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР